Anonieme Alcoholisten
Vlaanderen
078 05 27 27 - Altijd bereikbaar
AA
Vlaanderen
078 05 27 27

info@aavlaanderen.org

link
link

AA Vlaanderen biedt je deze website aan en de hulp van 328 groepen met wekelijks 404 vergaderingen, je vindt ons overal. Het Algemeen Dienstbureau (ADB) is altijd bereikbaar via E-mail. Via telefoon tijdens de kantooruren. Het kantoor is open op donderdag van 10u tot 12u en van 13u tot 16u.

Stellingname

De stellingname van AA op gebied van alcoholisme.

Zesde Traditie: Een AA-groep mag nooit enig initiatief, verwant of van buiten, tot het hare maken, financieren of er de naam van AA aan lenen, om te voorkomen dat problemen met geld, eigendom en prestige ons van ons hoofddoel afleiden. 

"Samenwerking maar geen inmenging"

"Anonieme Alcoholisten" is een wereldwijde gemeenschap van alcoholisten die elkaar helpen en vrijwillig hun ervaring delen met anderen die een drankprobleem hebben. AA-leden aanvaarden een programma vervat in Twaalf Stappen tot persoonlijk herstel van alcoholisme.

Onze gemeenschap werkt door middel van ongeveer 118.000 plaatselijke groepen in meer dan 180 landen. Terwijl het ledenaantal nu wereldwijd op zowat twee miljoen geschat wordt, erkent AA dat zijn programma niet altijd efficiƫnt werkt bij alle alcoholisten en dat sommigen professionele raad of een andere behandeling nodig kunnen hebben.

AA is uitsluitend bezorgd om het persoonlijk herstel en het nuchter blijven van individuele alcoholisten, die zich tot de gemeenschap wenden voor hulp. AA begeeft zich niet op het terrein van onderzoek over het alcoholisme, medische of psychiatrische behandeling, opvoeding of propaganda onder welke vorm ook, hoewel leden als individu aan dergelijke activiteiten kunnen deelnemen.

AA heeft een houding van "samenwerking, maar geen inmenging" aangenomen ten opzichte van andere organisaties die zich bezighouden met de behandeling van het alcoholisme.

Traditioneel, zoekt noch aanvaardt AA financiële steun van buitenaf, en de leden bewaren hun persoonlijke anonimiteit ten opzichte van internet, pers, radio, TV en film.

AA en andere organisaties

AA is niet verwant met enige andere organisatie of instelling. Onze Tradities moedigen aan tot "samenwerking maar geen inmenging".